΄Τι θα έλεγες για ένα υγιεινό σνακ γεμάτο ενέργεια με λαχανικά εποχής; 

Δες αυτήν την συνταγή από funkycook.gr!


Υλικά 

1 μαρούλι 

300 γρ. κουνουπίδι

150 γρ. μανιτάρια σιτάκε

1 πιπεριά πορτοκαλί, ψιλοκομμένη

2 σκελίδες σκόρδο

50 γρ. ρίζα τζίντζερ

1 ¼ κουταλάκια του γλυκού κίτρινο κάρυ σκόνη

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

100 γρ. λάχανο μωβ

1 μοσχολέμονο

Φρέσκο κόλιανδρο

1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι


Εκτέλεση

Η γέμιση

Σε ένα μπλέντερ τρίβουμε το κουνουπίδι ώστε να γίνει σαν ρύζι, ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τρίβουμε το τζίντζερ.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι και σοτάρουμε μανιτάρια, πιπεριά, τζίντζερ και το σκόρδο, μόλις προσθέσουμε το κουνουπίδι, το κάρυ, τη σόγια, αλάτι και πιπέρι.

Μόλις τα λαχανικά «στεγνώσουν» αποσύρουμε προσθέτουμε το χυμό από το μοσχολέμονο, το σουσάμι και μόλις κρυώσουν το λάχανο.

Η σάλτσα φυστικοβούτυρο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε:
100 γρ. φυστικοβούτυρο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ρίζα τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο
40ml ζεστό νερό
Χυμό ενός μοσχολέμονου


TIP: Εάν δεν θέλεις να βάλεις μπρόκολο, μπορείς να προτιμήσεις φακές
Και καλή σας όρεξη!