Μια ανατρεπτική συνταγή για ένα σοκολατένιο άλειμμα που θα εκπλήξει μικρούς και μεγάλους.  


Υλικά:

1 κούπα βρασμένα ρεβύθια

2-3 κ.σ. ωμό κακάο 

1/2 κούπα ρόφημα φουντουκιού (ή άλλο φυτικό χωρίς προσθήκη ζάχαρης) 

1/2 κούπα πετιμέζι (ή βύνη ρυζιού) 

1 κ.σ. λάδι

Μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας.


Ετοιμασία:

Βάζω σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τα βρασμένα ρεβύθια και τα αλέθω μόνα τους στην αρχή, μετά προσθέτω λίγο λίγο το φυτικό γάλα και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάω καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές απαλό μίγμα. Το γάλα δεν το βάζω όλο, αφήνω λίγο για το τέλος, για να ελέγξω την ρευστότητα της κρέμας.


 Ευχαριστούμε θερμά τον Ζαννή Ζουγανέλη, (alternATE)