Την Τετάρτη 11/05 κατά την διάρκεια του Μποστανιού (15:00-19:00) στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τους ανθρώπους πίσω από το «Seeds of common future».

Το «Seeds of a Common Future» είναι ένα εγχείρημα αστικής Περμακουλτούρας για πρόσφυγες που δημιουργήθηκε από την Νέα Γουινέα σε συνεργασία με το ANKAA PROJECT.

Στόχος του εγχειρήματος αυτού είναι να φέρει κοντά πρόσφυγες και ντόπιους σε μια κοινή μαθησιακή εμπειρία η οποία τους παρέχει την πλήρη κατανόηση των αρχών της Περμακουλτούρας καθώς και τις απαραίτητες δεξιότητες και προοπτικές για να εμπλακούν ενεργά σε αναγεννητικές πρωτοβουλίες. 

Η ομάδα που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Seeds of a common future όλο αυτό το διάστημα συναντιέται και φροντίζει τους σπόρους που φύτεψε, μεγαλώνοντας όμορφα, δυνατά φυντάνια από γνωστές παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών από όλη την Ευρώπη: ντομάτες, πιπεριές , μελιτζάνες, βασιλικούς, τσίλι αλλά και πολλά ανοιξιάτικα λουλούδια.

Οι καλεσμένοι-παραγωγοί μας θα βρίσκονται στον πάγκο τους από τις 15:00-19:00 όπου θα μπορείτε να συνομιλήσετε μαζί τους και να προμηθευτείτε φυτά και ιδέες για τα δικά σας αστικά καλλιεργητικά εγχειρήματα!

Συνδυάζοντας θεωρία και πράξη, η ομάδα «Seeds of a Common Future» στις 17:00 μας περιμένει σε ένα ανοιχτό μάθημα για την συλλογή και διατήρηση σπόρων. 

Μέσα από την εκδήλωση οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με την τοπική κοινωνία ως κηπουροί Περμακουλτούρας δημιουργώντας ευκαιρίες για την καλλιέργεια συστημάτων παραγωγής τροφής με σκοπό και τη δημιουργία εισοδήματος.

Σας περιμένουμε όλους με χαρά την Τετάρτη 11/05:

15:00-19:00 Διάθεση σπορόφυτων από την ομάδα προσφύγων που παρακολούθησε τα μαθήματα
17:00-19:00 Ανοιχτό μάθημα για την συλλογή και διατήρηση σπόρων