Φακές με σπανάκι 

Υλικά

250 γραμμάρια φακές 
350 γραμμάρια σπανάκι 
1 ξερό κρεμμύδι 
2-3 χλωρά κρεμμύδια 
1-2 σκελίδες σκόρδου 
Λίγο κύμινο & μοσχοκάρυδο 
αλάτι, πιπέρι κατά βούληση 

Για να γίνει το πιάτο πιο ελαφρύ και να αποφύγουμε το τσιγάρισμα στο σκόρδο και το κρεμμύδι, 
τα βυθίζουμε σε ζεστό νερό που μόλις πάει να βράσει και αποσύρουμε μόλις βράσουν 1-2 λεπτά. 
Βράζουμε τις φακές σε νερό τόσο που να γίνει μια πηχτή σούπα.  
Πετάμε το πρώτο νερό βρασμού για να γίνει πιο εύπεπτη. Ξαναβράζουμε τις φακές και δοκιμάζουμε πώς είναι σε περίπου 25 λεπτά.  
Ανάλογα αν τις θέλουμε αρκετά μαλακές ή τραγανές, ρυθμίζουμε το χρόνο βρασμού. 
Περίπου 15 λεπτά πριν να ειναι έτοιμες οι φακές προσθέτουμε τα σπανάκια, τα ζεματισμένα κρεμμύδια & σκόρδο, 
και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει. 

Καλή απόλαυση!

Lentils with spinach recipe

Ingredients

250gr lentils
350gr spinach
1 dry onion
2-3 fresh onions
1-2 garlic cloves
A little bit of cumin & nutmeg
Salt, pepper according to personal choice

We cut the onions and garlic, and then put them in hot water for 1-2 minutes. 
We remove from the fire. We bring the lentils to boil. Then we replace the boiling water with new water and continue to boil. In this way, the lentils are easier to digest. The boil takes around 25 minutes. Depending on if we like the lentils to be very soft or more crunchy, we extend or reduce the boiling time. 
Some 15 minutes before the lentils are ready, we add the spinach, onion & garlic and spices. It is ready! 

Enjoy warm!