Τι θα έλεγες για μια μηλόπιτα λιγάκι διαφορετική...; 


Υλικά

Για τον πουρέ μήλου (Apple Sauce)

3 μεγάλα μήλα

¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα


Για το κέικ

100 γρ. Βιτάμ χωρίς λακτόζη

95 γρ. αλεύρι μαλακό

100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

50 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

50 ml. χυμό πορτοκαλιού

¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

¼ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι

¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

½ κουταλάκι του γλυκού τζίντερ σκόνη

1 ½ κουταλάκια του γλυκού baking powder

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Για τη φόρμα

50 g. Βιτάμ χωρίς λακτόζη

50 g. μαύρη μαλακή ζάχαρη

2 μήλα


Εκτέλεση 

Για τον πουρέ μήλου:

Διαδικασία που μπορεί να γίνει ακόμη και 2 ημέρες νωρίτερα. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κάθε μήλο σε 6 φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες σε πυρίμαχο σκεύος, το οποίο καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 165ο Κελσίου.

Μόλις μαλακώσουν τα μήλα τα πολτοποιούμε μαζί με την κανέλα στον επεξεργαστή τροφίμων (multi) και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Αφήνουμε το Βιτάμ χωρίς λακτόζη να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.


Ετοιμάζουμε τα μήλα και τη φόρμα:

Καθαρίζουμε τα μήλα, κόβουμε σε χοντρές φέτες και όσο μήλο περισσέψει το κόβουμε σε κύβακια.

Χρησιμοποιούμε μια φόρμα αντικολλητική κατάλληλη για κέικ μετρίου μεγέθους, μακρόστενη, στρογγυλή ή ταψί αντικολλητικό.

Αλείφουμε τον πάτο της φόρμας με το Βιτάμ, προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη και καλύπτουμε με τις φέτες του μήλου, όπου υπάρχουν κενά προσθέτουμε τα κυβάκια μέχρι να καλυφθεί εντελώς.


Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το κέικ:

Σε ΄ενα ευρύχωρο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά και το αλάτι.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το Βιτάμ, χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα σταματαμε το χτύπημα, προσθέτουμε τον πουρέ μήλου και μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι και τα μπαχαρικά.

Ανακατεύουμε το baking powder με το χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Μεταφέρουμε στη φόρμα και ψήνουμε στους 175ο C για 50 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει περίπου 30 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε το κέικ ζεστό η σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.


Μια υπέροχη συνταγή από funkycook.gr.

Καλή απόλαυση!